Om Kafé Kreaktiv

Posted by on mar 31, 2011 in Bilder från kaféet, Här började det :) | 3 comments

På Kafé kreaktiv finns det många möjligheter till kreativiet och skaparglädje! Här kan du tex.

– Pyssla med dina barn (det finns pysselpåsar att köpa, lekhörna med papper, sax, pennor att låna)
– Virka, sticka, påta, brodera (våga testa tillsammans! här finns allt du behöver för att prova)
– Lägg pärlplattor (du betalar endast ifall du vill stryka dem och ta med dig hem)
– Hyra symaskin per timme
– Inspireras av böcker, tidningar, produkter, temapärmar etc.
– Delta på olika workshops inom virkning, stickning, sömnad etc.
– Leka med lego vid vårt populära lego-bord

Här kan du även:
– Fika i en kreativ miljö (hembakt, espressokaffe, frukttallrik, chai, mackor mm.)
– Köpa omsydda second-hand kläder i märket Piloo- old is new
– Köpa väskor, kuddfodral, förkläden, ipad-fodrali retro tyger
– Köpa sytillbehör, restgarner, stuvbitar, stickor och virknålar.
– Lämna in syuppdrag tex. lägga upp byxor, sy upp gardiner mm.
– Delta på olika föreläsningar
– Boka ditt eget arrangemang såsom möhippa, föreningsmöten, barnkalas.

KREAKTIVITET= Att utvinna kreativitet och skapa aktivitet

Idén om att starta något eget har funnits i många år, men jag har bara inte fått till hela konceptet förrän nu. Min passion för att sy och handarbeta har funnits sen jag var liten och 2003 registrerade jag varumärket PILOO – (Pia LOdin Osby). Som blev namnet på de väskor och påsar som jag sydde i massor och sålde  en del i ett par år.

 

Men så en vacker dag i somras då jag varit anställd som affärsansvarig på IFU/IFL vid Handelshögskolan i ca. 2,5 år så kände jag att NU måste jag bestämma mig för om jag ska satsa eller inte.  Vid 44 års ålder kände jag nu för första gången i mitt liv att jag faktiskt kanske kunde fixa det?  Efter många långa diskussioner med framförallt min man Thomas utvecklade vi konceptet som idag är Kafé Kreaktiv. Jag har även fått inspiration från Agneta i Oslo som drev Sycafé där i några år. 

Kombinationen av butik, syateljé och café har varit avgörande hela tiden, då jag har insett att jag inte kommer att kunna leva på att bara sy och sälja produkter. ”Kombinationscaféer” är överlag ett trevligt koncept och vi gillar den idén. På Kafé Kreaktiv kan man både pyssla och fika, hyra symaskin eller prova några av Piloo-kläderna. Man kan delta på workshops inom olika handarbeten eller komma på någon spännande föreläsning inom tex. foto eller karriärscoachning. Kreativa ämnen finns det gott om och vi kommer att utveckla detta konstant. Det ska vara enkelt, givande och prisvärt att komma på Kafé Kreaktivs aktiviteter.

3 Comments

  1. Är mycket duktig på origami! Men gillar även andra former av konsthantverk!

    • Vad roligt, det ska jag ha i åtanke. Kom förbi någon dag så kan vi prata…

  2. Men vad kul! Jag har länge haft tankarna på något liknande. Måste komma förbi snart!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *